Om oss

Historie
Studentradioen begynte tidlig på 80-tallet som en piratradio som sendte på NRKs frekvenser etter at deres sendinger var over. Det var et uvanlig bra salg av stereo-radioer i byen på den tida, enda alle sendere nord for Trondheim sendte i mono. Etterhvert ble det landets første lovlige nærradio, med egen konsesjon, som siden den gang har ligget i studentenes hender.

Under Vinterfestuka hvert år skifter Narvik Studentradio navn til Radio Stroganoff. Noe av det faste som foregår på radioen er «Harry Arne og Asfaltjungelen» noe som går over tre episoder, ryktene skal ha det til at det fantes en fjerde episode, men den er dessverre ikke å få tak i (skulle du tilfeldigvis ha den, send e-post til nsr@samfunnet.no).

1973
Radio Stroganoff ble første gang sendt i Vinterfestuka 1973, men som en test og i mono, mens stereo enkoderen var i produksjon. Rekkevidden var heller ikke noe spesielt å skryte av, ca 100 meter.
1974
Radio Stroganoff ble første gang sendt i stereo Vinterfestuka 1974. Ikke en gang NRK hadde begynt å sende i stereo. Senderen var laget som en oppgave på høgskolen, med tillatelse fra Rektor Kobberstad. Det var piratradio til den store gullmedalje. Etter at NRK hadde sluttet med sine sendinger, så kom Radio Stroganoff på luften, på en annen frekvens riktig nok, men de var fortsatt litt redd for «NRK bilene»
Radio Stroganoff ble startet av Yngvar Egilsrud, Steingrim Sneve, Tormod Berg, Tor Holmgren, Anne-Ma Sivertsen og Solveig Winter.
1982
Narvik Studentradio fikk sendekonsesjon, og det var slutt på Piratradioen. Da sente de på 101MHz med 15W offisielt.
1983
Med egen bruker på skolens EDB-anlegg, hang Radio Stroganoff opp Julegata i Dronningens gate. Forøvrig uten sammenheng.
1985
Radio Stroganoff var på lufta i 14 dager, dette var grunnet prøvesendinger i en uke før Vinterfrestuka,i tillegg til under vinterfestuka.
1987

Bilde fra studio.
1988
Radio Stroganoff skulle starte med helårsdrift. Men medlemme var splitter i synet på hvilket navn radiostasjonen skulle ha, Radio Stroganoff hele året, eller bare i Vinterfestuka. På denne tiden var det ca 40 medlemmer.
Frokostradio var også en programpost, «Morrakaffen blir sannsyneligvis ikke nødvendig disse dagene, dette blir mer enn nok å våkne på» – hentet fra Origo 1988.
1989
Senderen ble omstilt til 105MHz dette året. Utenom Vinterfestuka het radioen «Narvik Teknikerradio».
1995
Det ble ikke sendt dette året.
1996
Radiosendingen ble gjennomført i samarbeid (Noen mente det var slaveri) med Radio 1.
1997
Det ble sendt til (som det står i Origo 1997) «til mamma ringer og vi må legge oss».
2006
Vi sente direkte fra flere plasser enn noen gang før, det var sendinger fra Narvik Storsenter, Verdensteateret og Solhaugenen VGS. Dette ble gjort mulig ved bruk av nettradio teknologi.
Ellers så var det direkte kommentering av åpningen av VU og rebus-billøpet av en frittgående reporter over telefon.
2018
Vi flyttet opp til nytt studio og begynte samarbeid med Radio Bardufoss.