De Enkelte Tanker og Lederskap Vol. 1

Først publisert i origo 2012.
Lymios’ard

En gang for lenge siden (2010) kom kaptein Langås seilende fra nord i den imperiell gule jolle Lymios’ard med ærede leder Basso. Den dagen de ankom narvikfjorden oppsto en dobbel komplett regnbue og en flokk svaler følget skipet og sang på koreansk om den ærede leders og hans følgesvenn ankomst til malmbyen. Etter den lange reisen fra nord var de utslitte og de hvilte i 7 timer.

Ensign Glenn

Kaptein Langås kunne ikke la malmbyen stå uutforsket. Han fylte seilene med diesel og fortsatte utforskningen av malmbyen. Plutselig kjente han Vestavinden rive han i brillene og han kjente en enorm trang til å følge hvor den ledet.

Vinden førte han til Jaklamyra Kretsfengsel hvor innsatt mr. Wiik var på en lufterunde. Han forklarte Marvinisme til kaptein Langås, “Åpen soning for alle” sa herr Wiik. Kaptein Langås ble sjokkert over ideologien som omhandlet åpen og fri soning for alle insatte ved fengsel og galehus.

Kaptein Langås fortsatte på sin ferd, men han ble sulten. Han fant en fjærakafé oppe på fjellsiden. Der var det mange mennesker som sto i kø for å få seg mat. Når kaptein Langås endelig kom frem til betjeningen ble det fort dystert. Han fikk beskjed at skulle han få mat måtte han ofre sin arm. Men kaptein Langås hadde noe mye bedre, han hadde ett gullegg som en svale hadde lagt i dieselseilet. Betjeningen så på på egget og øynene lyste opp. Kokken hadde lenge sett etter et gullegg fra en svale slik at han kunne lage sin spesialitet, måsebolle med gullegg.

Kaptein Langås avleverte egget og fikk tilbake et lite avlangt brød overlastet med en kald, tjukk saus laget med en emulsjon av eggeplomme og matolje samt et tynt gresstrå på toppen.

Han satt seg ned for å spise dette gudsbespottende måltidet. Plutselig kom det en skikkelse. Det var Glenn. Det første kaptein Langås la merke til ved Glenn var hans innverse Hitler-bart. Glenn så på den blasfemiske maten som kaptein Langås forsøke å fortære, men fant vanskelig på grunn av smaken til denne sære malmby emulsjonen. “Denne maten er ikke egnet for en kaptein” sa Glenn og dro opp noe fra lommen. Det var et mystisk krydder han hadde fått fra monken Ydoras. Krydderet var en blanding av alvestøv, aske fra døde reinsdyr og salt. Han strødde krydderet over kapteinens sausette sammensurium av dårlige smaker, og idet krydderet traff solidifiserte det seg til til det lekreste bacon sett i manns minne.

“Vi trenger slike mennesker som deg i vårt crew” sa kaptein Langås. “Jeg ærklerer deg herved som ensign Glenn, medlem av NSR.” Og slik ble Glenn til ensign Glenn.

Sykepleierdåpen (ensign Glenns første verk)

Ensign Glenn hadde lenge gått med en forfatter i magen. Forfatteren hadde vært i ensign Glenns mage i snart tre år. Den 54 år gamle forfatteren Pikk Ianus hadde ramlet i Cola X gryten og blitt assimilert inn i brusen. Ensign Glenn kjøpte en flaske av den brusen og har siden den gang slitt med Pikk Ianus.En stund etter å ha blitt rekruttert til NSR av kaptein Langås og ærede leder Basso (ære være Basso i det høyeste) ble ensign Glenn fort satt i arbeid med å komme opp med en fantastisk tekst til sykepleierdåpen.

Forfatteren hadde begynt å gi ensign Glenn mageknip og begynt å gå ham på nervene med konstant syting om Glenns dårlige kosthold. Glenn var lei av Pikk Ianus og bestemte seg for å bli kvitt ham, og den eneste måten var gjennom rektum.Han la ned noen A4-ark på gulvet og skrevet over dem. Forfatteren kom ut i en fei og dekket arkene med en historie. Historien ble til sykepleierspesialen, en historie som setter følelsene i sving hos alle.

Tiktatonikkens opprinnelse

Ærede leder Basso kunne ikke hvile, han måtte finne ut kallet himmelen og fuglene hadde gitt. Det var et tegn, et puslespill, det var noe ærede leder Basso måtte løse. Det var meningen med livet, universet og hvorfor himmelen valgte han til å lede menneskeheten til det ærede liv i et høyere plan i universet.
Med hjelp av forskjellige religiøse tekster og stjernetegn fant ærede leder Basso veien han måtte følge. Med hjelp av kaptein Langås og den imperielle gule jolla Lymios’ard følgte de stjernene, og med de dekrypterte kordinatene fra de religiøse tekstene fant de stedet, kirkegården i Håkvik. Det var sterk nordavind og havet var fylt av McDonalds. Bølgene var så enorme at den imperielle gule jolle Lymios’ard nesten kantret over i det ufyselige uvær, men kaptein Langås var berett og fylte mer diesel på seilene.

Nå fløy de over havet med himmelen i sin strake arm, svalene fløy med dem og sang om deres heltemot til fjæra og stein.

Kaptein Langås så på svalene, de sang at Håvik var rett rundt bukta. “Sleng ut hesten!” ropte kaptein Langås, og en hest på europalle ble slengt ut. Hesten i europallen slamret mot kvikkleiren og genererte en himmelsk kraft som senket hastigheten til den imperielle gule jolle Lymios’ard, men det var ikke nok. Den imperielle gule jolla Lymios’ard landet og sklei på kvikkleiren i rasende fart. Med sin massive kraft fløy de mot en bygning markert Rema 1000. Men kaptein Langås hadde sett himmelen sine tegn og viste i forveien hva han skulle gjøre, “Sleng diesel på seilene!”. Den imperielle gule jolla Lymios’ard blåste til liv som en levende drage som sprøytet flammer i alle retninger. Rema 1000 i Håkvik brant ned, og det er derfor ICA er den eneste butikken i Håkvik.

Ærede leder Basso og kaptein Langås ankom kirkegården i Håkvik og så… skrap.

Første sending

Med skrapet funnet på Håkvik kirkekgård hoppet de ombord den imperielle gule jolla Lymios’ard og returnerte til Fjellveien for å utføre det hellige og allmektige ritual for å bøye himmelen for spirituell energi.

Alle svalene i hele Norge svermet Fjellveien og sang det hellige ritual mens elg erstattet stjerner i himmelen. “Pomp pomp” ropte himmelen og lyn skøt ned på senderanlegget på toppen av Fjellveien, Narvik Studentradio har nå blitt gjennopplivet og er nå valgt av himmelen til å hjelpe menneskeheten til et høyere plan av eksistens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *